Nak tahu pasal khasiat COLLAGEN SHAKLEE??
Jom kita baca:
1) Tumbuhan
---> kebanyakkannya telah diubah suai genetik dan tidak neutral
---> molekul kolagen dari tumbuhan sukar untuk diserap oleh tubuh manusia
2) Haiwan
---> Kebanyakkan kolagen diambil dari kulit ayam atau lembu
---> Risiko anda terdedah kepada penyakit bersangkut dengan penyakit haiwan adalah tinggi (cth: Penyakit lembu gila "mad cow")
3) Ikan
---> Sisik ikan mengandungi kandungan kolagen yang tinggi
---> Ianya tulen dan kurang tercemar
---> molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan secara semulajadi kedalam tubuh manusia
---> Mudah dicernakan dan diserap oleh tubuh manusia
<< Perbezaan Collagen Powder Shaklee >>
1) Shaklee memilih sisik ikan Red Snapper yang hidup sehingga 5000 m kedalam dasar laut, jadi bukan mudah mendapatkan ikan merah ini, tidak sama seperti yang bersusun di pasar.. Sisik ikan merah (RSS) ini mampu menahan tekanan tinggi di dasar laut.. Itulah istimewanya
2) Ianya mempunyai jisim molekul yang rendah, jisim molekul yang rendah meningkatkan luas permukaan untu penyerapan yang lebih efektif.
--> Kolagen di pasaran biasanya mempunyai jisim molekul : 300 000 Dalton dan paling rendah nilainya diantara 3000-5000 Dalton
--> Istimewanya Shaklee Collagen Powder, ia mempunyai Jisim molekul terkecil iaitu 1000 Dalton ( kurang dari 1000 Dalton, molekul akan berada dalam bentuk yang tidak stabil dan sukar diserap oleh tubuh )
3) Ianya bukan sekadar Collagen Powder - inilah yang paling saya suka, membeli dengan bijak kita pastikan mahu lebih nilai untuk wang yang kita laburkan..
---> Shaklee melengkapkan SCP ini dengan + ekstrak glukosamina sbg pelincir sendi dan mata+ lactobacillus acidepilus utk meningkatkan serapan kolagen+ Ekstrak Biji camellia Japonica yang menghidrat dan membekal nutrisi kepada sel+ Ekstrak Pfaffia yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat, penghasilan hormon, dan untuk kekuatan dalaman(sexual)+ Vitamin C sebagai penggalak penghasilan kolagen dalam tubuh+ Vitamin B yang berfungsi untuk menukarkan carbo dan lemak.
No comments:
Post a Comment