Saturday, June 22, 2013

MENU SAHUR HEBAT!!!KEKAL BERTENAGA SEPANJANG BERPUASA


ANDA IBU MENYUSU??
ANDA IBU MENGANDUNG?
ANDA SEDANG DIET??
ANDA SEORANG YG AKTIF EBRSUKAN??
NAK GANTI PUASA ATAU INGIN KEKAL BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN??
TAK SUKA MAKAN PIL BANYAK2??

JOM KEKALKAN TENAGA ANDA DENGAN SET MIGHTY TRIPLLE GEM.


INFO : KHAS Untuk anda yang sedang berusaha untuk ganti puasa, yang sedang membanyakkan amalan dengan puasa sunat di Bulan Rejab & Syaaban....Dan untuk sesiapa sahaja yang sedang bersiap sedia untuk menyambut Bulan Ramadhan termasuklah untuk ibu menyusu, ibu mengandung dan SESIAPA saja....

Energizing Soy Protein
*****************

Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.

Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,

Membekalkan tenaga,

Memberikan rasa kenyang

Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat

Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit

Membanyakkan susu badan (milkbooster)

Membantu mengekalkan kepejalan otot

Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal

mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
*********

Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik

Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************

Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu

MENU SAHUR HEBAT!!!KEKAL BERTENAGA SEPANJANG BERPUASA

No comments:

Post a Comment

Post a Comment